Sponsoren

 

TWENTSE KOETSHUIZEN OPENEN GASTVRIJ HUN DEUREN.

 

Open dagen op zaterdag 5 & zondag 6 oktober 2019

  

In navolging van de succesvolle ‘open koetshuizen route’ in 2014 en vanwege het 50 jarig jubileum van de Koets’n Keerls stellen in het weekend van 5 en 6 oktober een aantal enthousiaste Twentse Koets'n Keerls en Vrouwleu hun koetshuizen opnieuw open voor publiek.

 

Achter de deuren van deze koetshuizen bevindt zich een schat aan rijtuigen uit lang vervlogen tijden! Aan het eind van de 19e eeuw werd het straatbeeld gedomineerd door paard en wagen.  Een grote verscheidenheid aan type rijtuigen was hiervan het gevolg. Voor iedere gelegenheid was er een passend rijtuig. Er waren rijtuigen geschikt voor het afleggen van bezoeken, het maken van plezierritjes, vervoer op het platteland tot het uitventen van brood en kruidenierswaren. Veel van deze specifieke rijtuigen zullen te zien zijn.

 

In de afgelopen jaren hebben  de deelnemende collectioneurs  hun verzameling verder geconserveerd/gerestaureerd en zeker ook uitgebreid. De diversiteit van hun collecties geeft een zo breed mogelijk beeld van de wijze waarop adellijke en toonaangevende families, maar ook boeren en venters in Twente zich rond de vorige eeuwwisseling verplaatsten.

 

 

 

Datum en tijd: 5 en 6 oktober 10.00 - 16.00 uur

 

Toegang tot alle koetshuizen is gratis

 

 

 

 

 

Erik Eshuis - Ootmarsumseweg 33, 7665 RV Albergen

 

Gerhard en Hannelies Oude Holtkamp - Venweg 17, 7591 NR Noord Deurningen

 

Gerard en Marianne Engbers -  Akkerhuisweg 1, 7597 LE Saasveld

 

Jan en Ria Maathuis - Lemselosestraat 9, 7595 ML Weerselo

 

Arie en Gerda Middelkamp - Kupersweg 2, 7641 AL Wierden

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

 

Liesbeth Hassink
Tel 06-55118139 / e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.