Sponsoren

 

Zaterdag 13 maart vormde uitspanning de Haverkamp in Markelo het decor voor een gezellige en onderhoudende middag. De organisatie kon zich verheugen op ca. 100 bezoekers.

 

Blikvanger was de schitterde gerestaureerde zomerbrik van de familie Maathuis, waar een picknick omheen was gesitueerd. Verder was er een geweldige verzameling accessoires te bezichtigen. Deze was ingebracht door particuliere verzamelaars. Alles samen was een lust voor het oog!

 

 

 

 

 

 

 

De lezingen werden verzorgd door Aafke Brunt en Erik Eshuis.

 

Aafke Brunt is archivaris van kasteel Twickel in Delden. Zij nam het publiek mee op reis naar Sint Petersburg. Dit aan de hand van de dagboeken van Gravin Marie Cornélie van Wassenaer Obdam. Zij reisde in 1824, in het gevolg van grootvorstin Anna Paulowna, de echtgenote van Koning Willem, in ca 5 weken via Brussel en Weimar naar Sint Petersburg. In haar reisverslag beschrijft zij de  avontuurlijke reis met paard en rijtuigen in die dagen.

 

Erik Eshuis wist zoals altijd zijn publiek te boeien. Dit maal nam hij, in vogelvlucht, de zaal mee in een verhaal over reisaccessoires. Met veel enthousiasme, een kwinkslag en oog voor detail deelde hij zijn kennis over reisgemakjes, koffers, parapluis, picknickkoffers, bagagerijtuigen een veel meer.

 

Na afloop was er nog voor iedereen tijd om bij te praten.

Liesbeth Hassink bedankt voor het mooie verslag en de foto's