Sponsoren

 

Op maandag 5juni heeft de Twentse Rijtuig- Arrenslee - & Men-vereniging de Koets’n Keerls weer haar jaarlijkse Twenterit gehouden. Je zag weer glimmende Koetsen met prachtige paarden met hun gepoetste tuigen. De menners zelf waren ook prachtig uitgedost in originele kleding welke bij de tijd en het rijtuig passen.
Dit keer was het parcours grotendeels uitgezet in en om Delden..

 De ochtendrit ging op maandag van start bij manege De Hoffmeijer, vervolgens reden de voertuigen naar Hoeve de Haar.Hier werden ze door de enthousiaste eigenaren van de Bed & Breakfast ontvangen en waar een sherrystop gehouden werd. Aansluitend reden de 50 koetsen via het coulisselandschap van Twickel, langs Kasteel Twickel naar de Cramersweide. Tijdens de middag pauze, die hier werd gehouden, werd de deelnemers een lunch aangeboden door de plaatselijke horeca. De geïnteresseerden konden de authentieke rijtuigen van dichtbij bekijken aan de Twickelerlaan, Cramersweide en aan de Langestraat. Vele honderden mensen maakten van deze kans gebruik en ontvingen de stoet met open armen en applaus.

Om 14.00 uur werd het defilé d‘élégance gereden in de Langestraat te Delden.
Aan de speaker stond, zoals gewoonlijk, Erik Eshuis, welke de toeschouwers van veel informatie over de aanspanning voorzag  en daarbij leuke anekdotes vertelde. Erik gaf ook tekst en uitleg over de vele spreekwoorden en gezegden, welke zijn ontstaan en te danken hebben aan het paarden tijdperk.
Tijdens het defilé werd ook de prijs uitgereikt welke door de publieksjury bepaald was voor de mooiste aanspanning.
Na het defilé reden ze verder richting de Hoffmeijer. Onderweg kwamen ze langs de Meerval kwekerij en daar werd hun een broodje paling aangeboden.
Zo kwamen ze weer op het startpunt uit wat het einde van de rit betekende.
Hier wachtte de deelnemers nog een drankje met een broodje warme beenham. 
Alle deelnemers waren zeer enthousiast over de rit en de verzorging en de organisatoren kregen een dikke pluim voor de organisatie.
Dit jaar reden ook veel koetsiers voor de eerste keer mee en allen gaven te kennen volgens jaar weer van de partij te zijn bij deze prachtige rit.
Al met al een groot succes. Bedankt deelnemers, bedankt sponsoren, bedankt organisatie, bedankt toeschouwers voor jullie aanwezigheid.

Klik hier voor alle foto's gemaakt door Johan Oude Hergelink. 

Klik hier voor foto's gemaakt door Wijnand Kristiaans voor Deldensnieuws.

Via deze link is een mooie film te zien, gemaakt door Henk Wullink. https://www.youtube.com/watch?v=oAdkwZPkRh8