Sponsoren

De 24e editie van de Eschrit in Tubbergen bij droog weer.

 

Zondag 30 juli stond Tubbergen weer in het teken van paard en karos; ruim 50 leden van de “Koets’n Keerls”en  zusterverenigingen maakten zich al vroeg op om hun opwachting te maken voor de mooie rit in de gemeente Tubbergen waar het dit keer richting Fleringen en Albergen ging waarbij telkenjare door de routecommissie de mooiste plekjes van de gemeente Tubbergen worden aangedaan.

 

’s Ochtends vroeg was het al een drukte van jewelste op het evenementen-terrein vlakbij het gebouw van de hoofdsponsor TMZ; vrachtwagens en trailers bezaaiden binnen de kortste keren het weiland en het was een lust voor het oog hoe de eigenaars en eigenaressen (want jao, joa d’r bint ôk vrouwleu lid van de “Koets’n Keerls”) bezig zijn hun goed gepoetste materiaal  uit te laden en heen en weer slepen met tuigage, lantaarns, hoeden, petten en vooral niet te vergeten hun paarden en ponies. Om klokslag 10.00 blaast de voorzitter Erik Eshuis op zijn fluit en de massale stoet zet zich in beweging nadat natuurlijk eerst iedereen zich heeft vermaakt bij het draaiorgel onder het genot van een kopje koffie en de daarbij behorende krentenwegge.

 

Niet alleen een stoet van rijtuigen trekt aan ons voorbij maar ook alleen maar lachende gezichten van zowel rijders als bij het publiek. De mensport is een lachende sport en dat bleek ook deze dag wel weer. Veel bijzondere aanspanningen heeft ook dit jaar weer de organisatie naar Tubbergen weten te ”lokken”mede door de prachtige omgeving en de onvolprezen Twentse gastvrijheid. Veel waardering was er niet alleen voor de grote aanspanningen maar ook de tweewieler van Brian van Deth die een tweewieler van wijlen opa Maathuis (Mensman) reed en na een volledige restauratiebeurt hem in bruikleen werd gegeven door een Twentse verzamelaar; uit diezelfde verzameling reed ook Yvette Hermelink een pony gig met haar eigen shetlander om zodoende ook de jonge menner voor de toekomst te activeren. De familie Roorda uit IJhorst kreeg veel waardering voor hun Kroatische landwagen en droegen de daarbij originele kleding.

Henk Scholten spande zijn imposante zwartblessen aan voor een grote Amish- car die uit Amerika was geïmporteerd. Alfons Engbers uit Vasse liet zien dat hij toch wel grootmeester is in het mennen want hij stuurde zijn Sporting Break bespannen met een pracht 4 span (allen vader Alexander P) met het grootste gemak door de smalle weggetjes. Al met al een lange stoet van materiaal dat zo uit een geschiedenisboekje bleek weggelopen te zijn ging via Fleringen, waar de ochtendstop werd gehouden, naar Albergen waar de deelnemers op het evenementen terrein een kop soep aangeboden kregen van de fa. Morshuis. Het defilé, voorafgegaan door de twee amazones Sabine de Waard en Iris Wolters, begon om klokslag 14.30 u en werd afgenomen door een zeer enthousiaste burgemeester Haverkamp die tevens de in memoriam Jan Letteboer publieksprijs overhandigde aan Ria Maathuis uit Lemselo met haar prachtig driespan Haflingers gespannen voor een omnibus.

 

Onder het genot van een drankje en een hapje in het restaurant van hoofdsponsor Trivium Meulenbeltzorg werden de overige prijzen uitgereikt en kon de organisatie ’s avonds alweer beginnen te denken over de 25e editie van de volgende Eschrit in Tubbergen hetgeen iets bijzonders schijnt te gaan worden.

 

Voorzitter Erik Eshuis dankte zijn medebestuursleden, alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren voor hun geweldige inzet en hoopt dat een ieder ook volgend jaar in goede gezondheid weer van de partij zal zijn.

 

Uitslag:

 

1.    Fam. P. Herès uit Toornwerd met een Phaeton 223,75, pnt.

 

2.    Fam. C. Aartsen uit Otterlo met een Phaeton Tabbatière, 220, 75 pnt.

 

3.    Fam. Hoekman uit Markelo met een Spider, 212 pnt.

Klik hier voor de foto's gemaakt door Johan Oude Hergelink