Sponsoren

 

Erik Eshuis uit Albergen werd zaterdag tijdens het Nederlands kampioenschap authentiek gerij in Diepenheim benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Wilemien Haverkamp van de gemeente Tubbergen was daarvoor speciaal naar het evenement bij kasteel Warmelo. Eshuis kreeg de koninklijke onderscheiding onder meer voor zijn inzet voor het behoud van het rijdend erfgoed.

 

Binnen de gemeente Tubbergen is Eshuis vooral bekend als trouwambtenaar, een rol die hij al een kwart eeuw met veel plezier invult. Bij de vereniging de Koets'n Keerls is hij nog langer betrokken, acht maanden na de oprichting van de vereniging voor aanspanningen wordt Eshuis lid. Hij blijft jaar in, jaar uit actief op diverse vlakken bij de Koets'n Keerls: hij is acht jaar lid van het hoofdbestuur en vervolgens nog eens acht jaar adviseur van het hoofdbestuur. Eshuis zit in denktanks en commissies.

 

Eshuis wordt omschreven als een waardevol lid, als een vriendelijke en behulpzame man. Enkele voorbeelden: hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van lesmateriaal voor mensen die een men bewijs willen behalen. Bij het behalen van het men bewijs treedt Eshuis vanaf 1996 ook op als examinator. 

 

Vanaf 1992 is Eshuis actief voor de stichting Twickel, waar hij een groot restauratieproject begint om de collectie rijtuigen weer in conditie te krijgen. Die internationaal vermaarde collectie verkeert daardoor momenteel in een uitstekende staat.

 

Voor de stichting heeft Eshuis samen met archivaris mevrouw Brunt het boek ‘Twickel op reis’ geschreven, over onder meer het stallencomplex, de rijtuigen en alle gewoontes. Tijdens de jaarlijkse open monumentendag is Eshuis op Twickel aanwezig om tekst en uitleg te geven.