Sponsoren

coach.jpgDe Private coach wordt in de Engelse volksmond ook wel drag of Park Coach genoemd.

De private coach werd en wordt zowel in de sport als voor gezelligheidsritjes gebruikt. Ze zijn luxer en lichter gebouwd dan de Road Coach, de assen zijn meestal voorzien van mailbussen.

De kast van de Private Coach bestaat in het midden uit een kast van een Berliner, aan de voor- en achterkant is een koffer aangebouwd met daarop de bok en de andere zitplaatsen.
Op de bok is er plaats voor de menner (kan heer of dame zijn) en de eregast, achter op het rijtuig is een tweezitsbank geplaatst, op ijzeren steunen (karakteristiek voor de park coach) en zonder rugleuning, deze bank is bedoeld voor het personeel (groom en eventueel koetsier).
Op de middenkast zijn vaak een tweetal driezits banken geplaatst met de rug naar elkaar toe, wanneer deze banken niet gebruikt worden dan zijn ze meestal neergeklapt. Op het dak wordt normaal geen bagage meegevoerd, maar bij een eventuele picknick dan wordt tussen de banken een vaste koffer of een mand geplaatst. De achterklep wordt aan de onderzijde opgehangen, zodat de klep in horizontale stand gebruikt kan worden als tafel. In de achter koffer wordt vaak het serviesgoed meegenomen, ook kan deze ingericht zijn als opslagplaats van wijnkoeler en glazen.