Sponsoren

 Zaterdag was het spannend in manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden. 

 De laatste dag-wedstrijd van de Twente Cup ging om 10.00 uur van start. De deelnemers konden de wintermaanden deelnemen aan een 5 tal indoor menwedstrijden. 

Te weten: 1. Euregio Indoor Mennen in Denekamp in november 2017, 2. Indoor Marathon Aangespannen Paard te

Wierden in december 2017, Indoor Marathon Lonneker in December 2017, Indoor Marathon Voerluu Hellendoorn januari 2018 en de laatste wedstrijd; Indoor Marathon Ambt-Delden en de finale op 27 januari 2018.

Om in aanmerking te komen voor de finale, dienden de menners aan 3 wedstrijden te hebben deelgenomen.

De beste 5 per klasse gingen door naar de finale.

 

De winnaars van de dag-wedstrijd waren:

 

Pony enkelspan: 1. Larissa Rents, 2. Marije Willemsen, 3. Graciëlla Schut, 4. Anja Braakman.

 

Pony tweespan: 1. Coen ter Braak, 2. Jorn van Olst, 3. Jorn Elburg, 4. Marlou Postma.

 

Paard enkelspan: 1. Gerard Schut, 2. Willibrord Woertman, 3. Johan Holties, 4. Henk Hans.

 

Paard tweespan: 1. Alfonds Engbers, 2. Roy Ankone, 3. Patrick Harink, 4. Renate Hofkes.

 

Jeugd: 1 Lisa Kleinjan, 2. Eline Mentink, 3. Anne Nijenhuis, 4. Marit Reints.

 

De namen voor de finale waren na de uitslagen bekend.

 

Tussendoor konden we kijken hoe een 5 tal menners met het ras de Nederlandse trekpaarden hetzelfde parcours aflegden. Vol enthousiasme werd er aan de strijd begonnen, maar lastig was het, dat was aan de gezichten af te lezen. Plezier hadden de menners en dat was het voornaamste.

 

Ook waren de vierspannen pony’s en paarden te bewonderen, want dat was een mooi stukje stuurkunst om te zien. Mark Weusthof en Marijke Hammink kwamen als beste door de rondes, gevolgd door Herman ter Harmsel en Erik Mulder. Deze aanspanningen deden niet mee voor de finale.

 

Na enkele aanpassingen in het parcours en het verkennen werd er gestart met de finale om 19.00 uur.

De aftrap was voor de jeugd klasse en daar kwam Eline Mentink als de eerste kampioen uit de wedstrijd. Met haar opa als groom en haar 2 pony’s ging ze als een speer, Anne Nijenhuis werd tweede, Lisa Kleinjan derde en Larissa Rents vierde.

 

In de klasse 1 span paard, werd het even erg spannend, maar uit eindelijk werd Henk Hans

de kampioen, tweede werd Willibrord Woerdman, Johan Holties werd derde, Gerard Schut vierde en Marcel Eikenaar vijfde.

 

Bij de 2 spannen reed Alfonds Engbers de snelste rit, hij werd kampioen, gevolgd door Roy Ankone tweede en Patrick Harink derde.

 

Bij de twee span pony’s werd Coen ter Braak de kampioen met de snelste tijd, tweede werd Jorn van Olst, derde Marlou Postma, vierde Ophelie Vegterloo en vijfde John Elburg.

 

Tot slot de enkel span pony’s, daar kwam Larissa Reints als kampioen naar voren, gevolgd door Graciëlla Schut als tweede, derde werd Marije Willemsen, vierde Bo Hermelink en Heleen Vegterloo vijfde plaats.

 

De kampioenen  gingen met de grote wisselbeker, een geld bedrag en een bos bloemen naar huis. De overige prijswinnaars kregen ook een geldbedrag als beloning.

 

Rest mij, als afsluiting van de mooie wedstrijd iedereen te bedanken die heeft meegewerkt om deze wedstrijd te doen slagen. Om niemand te vergeten, ga ik geen namen noemen, maar bedank ik iedereen, de organisatie, de jury, de parcoursbouwers, de mensen achter de bar en de keuken en natuurlijk onze sponsoren van deze dag: Jumbo, Zuivelboerderij, Uniek, ABTB, voor hun bijdrage en menclub Markelo en Raymond Letteboer voor het beschikbaar stellen van de marathon hindernis.

 

Klik hier voor de uitslagen van de finale.

 

Klik hier voor de uitslagen van de dagwedstrijd.

 

 lik hier of onderstaande link voor foto’s gemaakt door Anne Marie Evers.

Of via onderstaande link te kopiëren 

https://1drv.ms/f/s!AlJLTwUiuctJiX3LcpgYUED8paxN

 

 

De laatste dressuur/vaardigheid wedstrijd van dit jaar, wederom in de Hoffmeijer in Ambt-Delden dit keer inclusief  oliebollen. Een minimaal aantal rijders dat wel, maar zo sportief als deze rijders zijn waren, werden er twee keer een dressuur proef gereden of twee keer een vaardigheid voor diegene die zich hiervoor heeft opgegeven. Super bedankt rijders voor het meedenken.

De hal was mooi aangekleed met twee verlichte kerstbomen en rood lint langs de kant.

Om 9.00 uur ging de eerste deelnemer, Wouter Lenderink met zijn pony Wagner de baan in om zijn eerste dressuur proef klasse B te rijden. Daarna volgden de overige rijders met hun pony’s tot ongeveer 11.00 uur.

 

De vrijwilligers gingen samen met Jaron Wolters, onze parcoursbouwer,  de rijbaan op om de vaardigheid op te zetten. Mooi om te zien, dat ook rijders bereid zijn om hun handen uit de mouw te steken en te helpen. Dank jullie wel.

 

Na het verkennen van het parcours ging rond 12.00 uur de eerste deelnemer van start. Velen lieten de balletjes op de poorten liggen en reden netjes binnen de tijd. Dus de barrage bepaalde wie de winnaar werd.  Het rijden van de barrage was een mooie ervaring, zo werd er gezegd, vooral voor de beginnende rijders of de jonge pony/paarden. Snelste tijd in de barrage werd weggezet door ons lid: Anne Marie Evers met haar paard Dif, klasse ZZ, ze reed haar barrage in 50.68 seconden.

 

Opvallende aanspanning was Wynanda Kroeze met haar Nederland trekpaard, ook zij wist foutloos te blijven, zelfs in de barrage. Het Nederlands trekpaard kom je bijna niet tegen in de wedstrijden, maar als er een schaap over de dam is, komen er misschien wel meer, ze zijn welkom!

 

Na de vaardigheid werd in de kantine de prijsuitreiking gedaan van de ochtend dressuur en de vaardigheid. Na het opruimen van de rijbaan werd de tweede groep dressuur uitgenodigd, in dit geval de paarden.

 

Hoogste dag aantal dressuur punten werd behaald door ons lid, Anne Marie Evers met haar paard Dif in de klasse ZZ wist ze 214 punten bij elkaar te rijden.

 

Klik hier voor verdere uitslagen.

 

Prijzen werden beschikbaar gesteld door; ABTB Deurningen en Diervoeders Weerselo. Dank hiervoor.

 

Wij als organisatie willen iedereen hartelijk danken voor jullie deelname het afgelopen jaar, zonder deelnemers is er geen wedstrijd. We willen de vrijwilligers bedanken, zonder vrijwilligers is er geen wedstrijd. Wij willen de sponsoren bedanken, zonder sponsoren krijgen we de wedstrijd niet rond.

 

Wij hopen voor het jaar 2018 weer een sportief jaar tegemoet te zien, met veel sportiviteit en plezier.

 

 

 

 

Winterwedstrijd 2  november 2017 is dankzij de kleine groep deelnemers een mooie wedstrijd geworden. Deelnemers konden zich ingeschreven voor twee dressuurproeven en of twee vaardigheid rondes. Hierdoor werd het een mooie volle sportieve dag. De eerste combinatie is van start gegaan om 9.00 uur, terwijl de laatste combinatie rond 16.30 uur in de ring verscheen.

 

We feliciteren de winnaars van vandaag en hopen jullie terug te zien op 3 december.

 

Klik hier voor foto’s.

Klik hier voor de uitslag dressuur.

Klik hier voor de uitslag vaardigheid.

 

Zaterdag 26-3-2016 wordt de finale verreden van de

Wintercompetitie 2015-2016 in manege Vossebos in Wierden. Het gaat om een dressuur en vaardigheid wedstrijd.

Tevens kun je deelnemen aan de oefenmarathon.

 

We wensen alle deelnemers een sportieve en vooral een mooie wedstrijd dag toe.

Klik hier voor de definitieve startlijst wintercompetitie.

Klik hier voor de startlijst oefenmarathon.

Klik hier voor de tussenstand wintercompetitie

25-3-2016