Finale Twentecup 2018

Zaterdag was het spannend in manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden.

De laatste dag-wedstrijd van de Twente Cup ging om 10.00 uur van start. De deelnemers konden de wintermaanden deelnemen aan een 5 tal indoor menwedstrijden.

Te weten: 1. Euregio Indoor Mennen in Denekamp in november 2017, 2. Indoor Marathon Aangespannen Paard te Wierden in december 2017, Indoor Marathon Lonneker in December 2017, Indoor Marathon Voerluu Hellendoorn januari 2018 en de laatste wedstrijd; Indoor Marathon Ambt-Delden en de finale op 27 januari 2018.
Om in aanmerking te komen voor de finale, dienden de menners aan 3 wedstrijden te hebben deelgenomen.De beste 5 per klasse gingen door naar de finale.

De winnaars van de dag-wedstrijd waren:
Pony enkelspan: 1. Larissa Rents, 2. Marije Willemsen, 3. Graciëlla Schut, 4. Anja Braakman.
Pony tweespan: 1. Coen ter Braak, 2. Jorn van Olst, 3. Jorn Elburg, 4. Marlou Postma.
Paard enkelspan: 1. Gerard Schut, 2. Willibrord Woertman, 3. Johan Holties, 4. Henk Hans.
Paard tweespan: 1. Alfonds Engbers, 2. Roy Ankone, 3. Patrick Harink, 4. Renate Hofkes.
Jeugd: 1 Lisa Kleinjan, 2. Eline Mentink, 3. Anne Nijenhuis, 4. Marit Reints.

De namen voor de finale waren na de uitslagen bekend.

Tussendoor konden we kijken hoe een 5 tal menners met het ras de Nederlandse trekpaarden hetzelfde parcours aflegden. Vol enthousiasme werd er aan de strijd begonnen, maar lastig was het, dat was aan de gezichten af te lezen. Plezier hadden de menners en dat was het voornaamste. Ook waren de vierspannen pony’s en paarden te bewonderen, want dat was een mooi stukje stuurkunst om te zien. Mark Weusthof en Marijke Hammink kwamen als beste door de rondes, gevolgd door Herman ter Harmsel en Erik Mulder. Deze aanspanningen deden niet mee voor de finale.
Na enkele aanpassingen in het parcours en het verkennen werd er gestart met de finale om 19.00 uur. De aftrap was voor de jeugd klasse en daar kwam Eline Mentink als de eerste kampioen uit de wedstrijd. Met haar opa als groom en haar 2 pony’s ging ze als een speer, Anne Nijenhuis werd tweede, Lisa Kleinjan derde en Larissa Rents vierde.

In de klasse 1 span paard, werd het even erg spannend, maar uit eindelijk werd Henk Hans de kampioen, tweede werd Willibrord Woerdman, Johan Holties werd derde, Gerard Schut vierde en Marcel Eikenaar vijfde.

Bij de 2 spannen reed Alfonds Engbers de snelste rit, hij werd kampioen, gevolgd door Roy Ankone tweede en Patrick Harink derde.
Bij de tweespan pony’s werd Coen ter Braak de kampioen met de snelste tijd, tweede werd Jorn van Olst, derde Marlou Postma, vierde Ophelie Vegterloo en vijfde John Elburg.
Tot slot de enkelspan pony’s, daar kwam Larissa Reints als kampioen naar voren, gevolgd door Graciëlla Schut als tweede, derde werd Marije Willemsen, vierde Bo Hermelink en Heleen Vegterloo vijfde plaats.

De kampioenen gingen met de grote wisselbeker, een geld bedrag en een bos bloemen naar huis. De overige prijswinnaars kregen ook een geldbedrag als beloning.

Rest mij, als afsluiting van de mooie wedstrijd iedereen te bedanken die heeft meegewerkt om deze wedstrijd te doen slagen. Om niemand te vergeten, ga ik geen namen noemen, maar bedank ik iedereen, de organisatie, de jury, de parcoursbouwers, de mensen achter de bar en de keuken en natuurlijk onze sponsoren van deze dag: Jumbo, Zuivelboerderij, Uniek, ABTB, voor hun bijdrage en menclub Markelo en Raymond Letteboer voor het beschikbaar stellen van de marathon hindernis.

klik hier of onderstaande link voor foto’s gemaakt door Anne Marie Evers.