Sponsoren

Men District Oost kampioensschap pony’s

 

We hebben ons als wedstrijd commissie van de koets’nkeerls aangemeld om het district kampioensschap pony’s te gaan organiseren. Best wel spannend allemaal, maar dat was achteraf helemaal niet nodig, want het was een top wedstrijd.

In de Hoffmeijer werden de beste dressuur en vaardigheid menners uitgenodigd om te strijden voor de kampioens titel van MenDistrictOost. Vooraf gaand aan deze plaatsing moesten de punten behaald worden door deel te nemen aan de voorafgaande selectie wedstrijden.

De 32 dressuurproeven werden beoordeeld door de juryleden Yvonne van der Mark en Wil van Hulst. Na de dressuur zette parcoursbouwer Bennie Steenblik een vaardigheid neer met 20 poorten. Hoewel de 29 menners die van start gingen het parcours bij aanvang lastig vonden bleek toch een groot gedeelte het parcours foutloos en binnen de tijd af te leggen. In de barrage werd dus het verschil gemaakt tussen wel of geen kampioen. Op 16 maart houdt Mendistrict Oost het DK voor de paarden in de Oranjehal in Wenum Wiesel. Ook wordt dan het districtkampioenschap verreden voor de Kür op Muziek zowel voor paarden als voor pony’s.

De pony kampioenen zijn;
B dressuur kampioen Koen Wilhelm, reservekampioen Erik de Haas
L dressuur kampioen Melanie van de Bunt, reservekampioen Sanneke Veen
M dressuur kampioen Fleur van Empelen, reservekampioen Willie Kleermaker
Z en ZZ dressuur kampioen Klazien Kleermaker
Tweespan kampioen B, L, Z dressuur Melanie van de Bunt, reservekampioen Jorn van Olst
L vaardigheid kampioen Oniek van Olst, reservekampioen Mirjam Wage
M vaardigheid kampioen Anouk van de Beek, reservekampioen Sanneke Veen
Z en ZZ vaardigheid kampioen Natasja Verheul, reservekampioen Onne Verheul
Tweespan kampioen L, M vaardigheid Jorn van Olst, reservekampioen Kessy de Feber
Sulky kampioen L, M, Z vaardigheid Hans Lenderink

 

De complete uitslag vind je hier:  https://mendistrictoost.nl/uitslagen/uitslagenindexpo.htm


 

 

 

 

 

 

Leden van de Koets’n Keerls winnen de Twente Cup wisselbeker!

 

Wat was het een mooie strijd. En wat werd er hard gereden… met hele verrassende resultaten, de finale van de Twente Cup 2018 / 2019.

 

Zaterdag 26 januari mochten wij als wedstrijd commissie de laatste dag- wedstrijd en de finale organiseren van de Twente Cup. Een 5 tal wedstrijden die meetellen voor deelname aan de afsluitende finale, gereden op zaterdag 26 januari om 20.00 uur. De spelregels zijn simpel, je moet 3 wedstrijden hebben meegedaan. De resultaten worden beloond met punten van 12 tot en met 0 punten. Wie het meest aantal punten heeft behaald plaatst zich voor de finale.

 

De 5de en laatste wedstrijd was dus in de manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden en begon met de aftrap van het Nederlands trekpaard. Zij deden alleen deze wedstrijd mee om te laten zien dat ook het Nederlands trekpaard wel door de hindernissen kan rijden en de kegels kan laten staan.

 

De echte wedstrijd werd gestart met de pony’s, gevolgd door de twee span pony’s, 1 span paard, 2 span paard en de vierspan pony en paard.

 

Het parcour werd dit jaar gebouwd door Richard Becker. Een mooi strak parcours met mogelijkheden om snel door de hindernissen te rijden en de kegels strak te nemen.

 

De uitslagen werden aan het eind van de wedstrijd bekend gemaakt en daarbij werden de finalisten uitgenodigd om zich klaar te maken voor deelname aan de finale.

 

Finalisten van onze vereniging: Raimond letteboer, Mark Weusthof, Anne Marie Evers, Alfons Engbers.

 

De spits werd afgeschoten door de 1 span pony’s jeugd. Lotte Letteboer mocht het opnemen tegen Stijn Jansen, met een tijd van 136,54 wist zij de finale te winnen.

 

Opgevolgd door de 1 span pony was Larissa Reints de snelste, met een tijd van 102,46 was ze sneller dan Heleen Vechterlo tijd: 106,66

 

Twee span pony was ook een rubriek met veel snelheid, hier was Jorn Elburg de snelste in de tijd van 103,74, gevolgd door Kai Kamphuis met een tijd van 109,60

 

Bij de paarden was het ook erg spannend, de finalisten lagen met de punten dicht bij elkaar, maar de overwinning ging naar Anne Marie Evers met een hele snelle tijd van 105,24 gevolgd door de winnaar van 2018 Henk Hans met een tijd van 108,92.

 

Twee span paarden was ook een race om te watertanden, Raymond Letteboer en Mark Weusthof en Alfons Engbers namen het tegen elkaar op. Uit eindelijk ging Raymond Letteboer met de snelste tijd door de finisch, 109,33 gevolgt door Mark Weusthof met een tijd van; 113,29.

 

Wat super dat je vader Raymond en dochter Lotte mag feliciteren als finalisten..

 

Tot slot wil ik namens de wedstrijd commissie alle deelnemers bedanken voor het rijden van een super mooie wedstrijd, met veel spanning en sensatie. Ik wil de vrijwilligers bedanken voor  hun inzet en meedenken. Ik wil de jury, speaker, rekenkamer parcoursbouwer en natuurlijk onze sponsoren heel erg bedanken.

 

Wij hopen jullie terug te zien tijdens de wedstrijden van de Twente Cup 2019 / 2020..

Klik hier voor foto's 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste winter indoor wedstrijd dressuur / vaardigheid is een mooie wedstrijd geweest in manege De Hoffmeijer te Ambt-Delden. Het was ook een van de eerste koude dagen na een mooi en warme zomer / herfst. Dus daarom was het goed vertoeven in de mooie binnen manege.

 

Om 9.00 uur mocht ik de eerste dressuur proef rijden. Dif was de eerste proef braaf en deed zijn best de proef netjes te lopen, de tweede proef was zij ondeugend en ze had er “de pest” aan, zeg maar. Na mij volgden de overige rijders die zich via mijn KNHS of via mail hebben opgegeven. Onze secretariaat medewerkster heeft wederom geprobeerd een startlijst te maken die voor iedereen te plannen was. Onze complimenten, Lieke dat heb je weer top gedaan.

 

De wedstrijd werd gejureerd door Wil Ven Hulst, zij mocht de cijfers toeschrijven aan de proeven vanaf de BB klasse tot aan de ZZ klasse. De dressuurgroepen werden in 2 groepen verdeeld, dit doen we omdat anders de prijsuitreiking voor de ochtendgroep erg op zich laat wachten, want de vaardigheid moet ook nog verreden worden. Dat betekent dus dat de vaardigheid rond 11.30 uur wordt uitgezet door de parcoursbouwer ( Jaron Wolters ). Na het verkennen van ongeveer 20 minuten komt de eerste deelnemer in de ring. Patrick Harink mocht de spit afbijten, hij reed met een jong paard in de klasse BB. Jammer van het ene balletje dat in het zand terecht kwam, waardoor het span 3 strafpunten kreeg. Met hem waren er velen die de balletjes van de kegels tikten, maar er waren er ook die ze allemaal nietjes lieten liggen. Waaronder Lisa Kleinjan, we kennen haar als jeugd menster, maar ook kleine meisjes worden groot en dus nu met een heus paard. Knap gedaan hoor!

 

Klik hier voor de alle uitslagen van de vaardigheid.

 

Na de vaardigheid werden de kegels opgeruimd in onze nieuwe tweedehandse materiaal wagen. De laatste groep dressuur rijders verschenen in de ring. Rond 16.00 uur werd de laatste start door Hennie Stegeman ( die al jaren onze vaste ringmeester is ) naar binnen geroepen. Na alles opgeruimd te hebben was de laatste prijsuitreiking in de kantine.

 

Klik hier voor alle uitslagen van de dressuur.

 

Wij danken de vrijwilligers: Gerard Harink als omroeper, Anita Schottink voor de administratie, Leny Stegeman voor het schrijven bij de jury, Lieke van Amerongen voor het secretariaat, Anne Marie Evers voor de financienen, Rudi Evers voor het slepen van de dressuurbaan en alle andere werkzaamheden, Bert Hoek en Remco Witmer parcourshulpen, Raimond Haarhuis voor de prijzen.

 

Maar natuurlijk bedanken we onze deelnemers, dank voor jullie deelname en hopelijk tot onze volgende wedstrijd op 16 december manege De Hoffmeijer Ambt-Delden.

 

 

 

Nederlands Kampioen Anne Marie Evers.

 

22 September was de jaarlijkse Hippiade gepland in Ermelo voor de menners dressuur en vaardigheid. Om deel te nemen aan deze Hippiade werd je geselecteerd in een eerdere wedstrijd nl de District Kampioenschap, dit jaar georganiseerd door de Sterruiters in Haaksbergen.

 

Het is raar om over jezelf een stukje te schrijven, maar ach ik doe het toch.

 

Tijdens het District Kampioensschap ben ik geselecteerd voor de dressuur klasse ZZ en voor de vaardigheid werd ik reserve Kampioen klasse ZZ vaardigheid. Dus ik was voor beide onderdelen geselecteerd voor de Hippiade. Dat was helemaal top!!

 

22 september was de grote dag aangebroken. De dressuur was voor Dif te onrustig en dus geen succes, maar toch een 7de  plek klasse ZZ. Daarna de vaardigheid op het hoofdterrein van het KNHS centrum. Deze verliep feilloos, 0 fout en binnen de tijd … dat werd dus barrage in de latere middag.

 

In de klasse Z en ZZ bleven we met 4 menners over in de barrage, waarvan ik de spits af mocht bijten. Ik bleef foutloos in een mooie snelle tijd. Nu afwachten wat de andere 3 menners gingen doen, dit was me toch spannend. En na de 3de menner was het duidelijk, ik was kampioen van Nederland. Wat was dit een mooie winst. Dol blij waren wij Rudi, en ik en natuurlijk ook mijn chroom Evelien.

 

 

Op 30 juni 2018 werd de eerste outdoor dressuur & vaardigheid georganiseerd bij manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden. De dressuurbanen waren op de weide uitgezet en de vaardigheid binnen in de hal van de manege. De grote toegangsdeur was daarbij geopend en maakt het een compleet wedstrijd terrein.

 

Het hoogst aantal punten in de dressuur is behaald door Hans Ouwersloot met zijn paard Coco, met maar liefst 218 punten in de klassen ZZ, maar ook Carina Jansen met haar paard High five, heeft in de klasse L, een hele mooie score weten neer te zetten, nl. 215 punten.

 

Bij de 1 span pony’s ging de hoogste score naar Marloes in ’t Veld met haar pony Brandon, ze wist in de klasse L 213.5 punt te scoren.

 

Dan hadden we Alfons Engbers met zijn 2 span paarden, hij reed 214 punten in de klasse Z bij elkaar.

 

Rest nog de 2 span pony’s, daar was Mariëlle Feenstra met pony’s: Timon, Poemba,  de menner met 208 punten de hoogste score.

 

De vaardigheid is uitgezet door parcours bouwer Jaron Wolters, het leek een niet zo moeilijk parcours, maar de uitslagen lieten maar enkele rijders zien die foutloos door kwamen, dus zaten er toch venijnige elementen in het parcours.

 

Karin Lenderink, Wouter Lenderink, Hans Lenderink, Marlou Postma en Rob Dijkhuis wisten de balletjes op de kegels te houden en mochten de barrage rijden. Na de spannende barrage was het Karin Lenderink, Marlou Postma en Hans Lenderink, die ook in de barrage de balletjes lieten liggen. Zijn waren verzekerd van een prijs.  

 

Deelnemers proficiat met het behaalde resultaat en bedankt voor de deelname, we hopen jullie bij onze indoor wedstrijden terug te zien.

 

Vrijwilligers en officials bedankt voor jullie inzet.

Klik hier voor de uitslag dressuur en vaardigheid.

Klik hier voor de foto's.

 

Namens de organisatie

 

 

 

Subcategorieën

  • Wintercompetitie

    De wintercompetitie is een indoor competitie van verschillende wedstrijden. Zowel dressuur/vaardigheid als de spectaculaire minimarathon komen op verschillende locaties aan bod. Als afsluiting wordt de finale gereden, de behaalde punten bij elkaar opgeteld maken een finalist van elke categorie.

  • Wedstrijdverslagen
  • Links wedstrijdinformatie