Sponsoren

 

 

Nederlands Kampioen Anne Marie Evers.

 

22 September was de jaarlijkse Hippiade gepland in Ermelo voor de menners dressuur en vaardigheid. Om deel te nemen aan deze Hippiade werd je geselecteerd in een eerdere wedstrijd nl de District Kampioenschap, dit jaar georganiseerd door de Sterruiters in Haaksbergen.

 

Het is raar om over jezelf een stukje te schrijven, maar ach ik doe het toch.

 

Tijdens het District Kampioensschap ben ik geselecteerd voor de dressuur klasse ZZ en voor de vaardigheid werd ik reserve Kampioen klasse ZZ vaardigheid. Dus ik was voor beide onderdelen geselecteerd voor de Hippiade. Dat was helemaal top!!

 

22 september was de grote dag aangebroken. De dressuur was voor Dif te onrustig en dus geen succes, maar toch een 7de  plek klasse ZZ. Daarna de vaardigheid op het hoofdterrein van het KNHS centrum. Deze verliep feilloos, 0 fout en binnen de tijd … dat werd dus barrage in de latere middag.

 

In de klasse Z en ZZ bleven we met 4 menners over in de barrage, waarvan ik de spits af mocht bijten. Ik bleef foutloos in een mooie snelle tijd. Nu afwachten wat de andere 3 menners gingen doen, dit was me toch spannend. En na de 3de menner was het duidelijk, ik was kampioen van Nederland. Wat was dit een mooie winst. Dol blij waren wij Rudi, en ik en natuurlijk ook mijn chroom Evelien.

 

 

Op 30 juni 2018 werd de eerste outdoor dressuur & vaardigheid georganiseerd bij manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden. De dressuurbanen waren op de weide uitgezet en de vaardigheid binnen in de hal van de manege. De grote toegangsdeur was daarbij geopend en maakt het een compleet wedstrijd terrein.

 

Het hoogst aantal punten in de dressuur is behaald door Hans Ouwersloot met zijn paard Coco, met maar liefst 218 punten in de klassen ZZ, maar ook Carina Jansen met haar paard High five, heeft in de klasse L, een hele mooie score weten neer te zetten, nl. 215 punten.

 

Bij de 1 span pony’s ging de hoogste score naar Marloes in ’t Veld met haar pony Brandon, ze wist in de klasse L 213.5 punt te scoren.

 

Dan hadden we Alfons Engbers met zijn 2 span paarden, hij reed 214 punten in de klasse Z bij elkaar.

 

Rest nog de 2 span pony’s, daar was Mariëlle Feenstra met pony’s: Timon, Poemba,  de menner met 208 punten de hoogste score.

 

De vaardigheid is uitgezet door parcours bouwer Jaron Wolters, het leek een niet zo moeilijk parcours, maar de uitslagen lieten maar enkele rijders zien die foutloos door kwamen, dus zaten er toch venijnige elementen in het parcours.

 

Karin Lenderink, Wouter Lenderink, Hans Lenderink, Marlou Postma en Rob Dijkhuis wisten de balletjes op de kegels te houden en mochten de barrage rijden. Na de spannende barrage was het Karin Lenderink, Marlou Postma en Hans Lenderink, die ook in de barrage de balletjes lieten liggen. Zijn waren verzekerd van een prijs.  

 

Deelnemers proficiat met het behaalde resultaat en bedankt voor de deelname, we hopen jullie bij onze indoor wedstrijden terug te zien.

 

Vrijwilligers en officials bedankt voor jullie inzet.

Klik hier voor de uitslag dressuur en vaardigheid.

Klik hier voor de foto's.

 

Namens de organisatie

 

 

 

 

Winterwedstrijd drie, gereden op 3 december in manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden.

 

Het leek er zaterdag op dat de weergoden ons niet mee zaten, sneeuw en ijzer zou er in de nacht voor de wedstrijd over Ambt-Delden trekken. Gelukkig is hiervan niets uitgekomen. Het was water-koud, dat wel, maar binnen in de rijhallen was het goed te doen.

 

Ook is de Sint ons niet vergeten, hij heeft voor alle deelnemers en vrijwilligers een aardigheidje achtergelaten, heel attent van de Sint, hij mag volgend jaar zeker terug komen.

 

Maar nu de wedstijd. Om 9.00 uur werd er gestart voor een dressuur proef gereden door de eerste groep, rond 12.00 uur kwam de eerste rijdster van de vaardigheid binnen. Een vaardigheid, waar meerdere deelnemers de balletjes lieten liggen, maar moeite hadden binnen de toegestane tijd te blijven, wat betekent dat er voor deze rijders geen barrage in zat. Na de middag dressuur groep, was er de laatste prijsuitreiking. Winnaars gefeliciteerd, deelnemers bedankt voor jullie deelname, vrijwilligers bedankt voor jullie inzet. Sponsor van deze wedstrijd was:  Distel Boerderij, Dier en Tuin.

 

Klik hier voor de uitslag dressuur.

Klik hier voor de uitslag vaardigheid.

Klik hier voor enkele foto's.

 

 

 

 

Subcategorieën

  • Wintercompetitie

    De wintercompetitie is een indoor competitie van verschillende wedstrijden. Zowel dressuur/vaardigheid als de spectaculaire minimarathon komen op verschillende locaties aan bod. Als afsluiting wordt de finale gereden, de behaalde punten bij elkaar opgeteld maken een finalist van elke categorie.

  • Wedstrijdverslagen
  • Links wedstrijdinformatie