Sponsoren

 

Wat was het spannend, deze finale dag in manege De Hoffmeijer te Ambt-Delden.

 

De Twente Cup is een verzamelnaam van 4 indoor minimarathon wedstrijden gereden in: manege De Zonnebeek in Denekamp, manege De Vossenbos in Wierden, manege De Twentsche Veld in Lonneker en manege De Hoffmeijer te Ambt-Delden. De beste geplaatste rijders na deze 4 wedstrijden mochten de strijd aangaan voor de finale prijs.

 

Zaterdag 28 januari was het dan zover. In een periode van kou, sneeuwTheo spit kampion 1 span paard en ijzel, waren er rijders die de strijd niet aandurfden door te weinig te hebben kunnen trainen, dat was aan de startlijst te merken, veel afmeldingen en dat is natuurlijk altijd jammer, maar voor de rijders die wel kwamen was het een mooie spannende dag.

 

De mooie finale bekers stonden in de kantine te pronken, wie o wie zou met de grote beker naar huis mogen vanavond. Maar daar moest eerst voor gestreden worden. De eerste deelnemer in de jeugd rubriek ging rond 10.00 uur van start, een mooie groep van 8 jeugdige rijders, die met hun vader of opa als chroom, de eerste tijden noteerden.

 

Na de jeugd was het de beurt aan de volwassenen en hun pony’s, en hun John Hoogvliet kampien ponypaarden.

 

Na de dag wedstrijd, die eindigde rond 16.00 uur vond de finale wedstrijd plaats. De beste 5 rijders mochten de manche nog een keer overrijden om echt voor de eerste plek te strijden.

 

Bij de rubriek jeugd was dit: Eline Mentink, Anne Nijenhuis, Jens Koning, Alwin Smegen en Lisa KleinJan.

 

Bij de rubriek 1 span pony was dit: Eugene Mulling, Marloes van ’t Veld Britt Reuvers, Marije Willemsen en Larissa Reints.

 

Bij de rubriek 2 span pony was dit: Kai Kamphuis, Gerrit-Jan van Boven, en John Hoogvliet.

 

Bij de rubriek 1 span paard was dit: Gerard Schut, Johan Holties, Theo Spit, Henk Hans, Willibrord Woertman en Judith Scheuten.

 

Bij de rubriek 2 span paard was dit: Rens Egberink en Jörg Habbe.

 

 

 

Rond 16.30 uur was het dan zover. Iedereen zat op het puntje van de stoel, wie reed het snelst het rondje en dan foutloos blijven, dat was de boodschap om in aanmerking te komen voor de fel begeerde beker.

 

Net als vanmorgen ging de jeugd van start. En wat deed de jeugd?, ze reden alle 5 een foutloze rit, geweldig om dit te zien, dus ging het in deze groep echt om de snelste tijd.  En de snelste tijd heeft Lisa KleinJan neergezet, met haar 109,50 tijd was ze 2 seconden sneller dan de nummer 2 Eline Mentink. Lisa was bij de jeugd dus de kampioen dit jaar, Geweldig om te zien.

 

Bij de pony’s was Marije Willemsen, Larissa Reints te snel af met iets minder dan 1 seconde wist zij de teller op 101,62 te zetten en hierdoor werd Marije kampioen.

 

Twee span pony werd gewonnen door John Hoogvliet, hij was de enige die alle balletjes op de kegels heeft laten liggen, waardoor hij de nummer 2 Kai Kamphuis op een achterstand van 4 seconde wist te zetten.

 

De eenspan paarden wisten de balletjes ook goed op de kegels te houden, de beste 4 waren foutloos, maar de beste rit was uitgezet door Theo Spit, met een mooie tijd van 102.66 was hij Gerard Schut 1 seconde te snel af.

Theo werd in deze rubriek de kampioen.

                                                                                                                                .

 

Rest ons de twee tweespan rijders, Jörg Habbe wist met een afgeworpen balletje de snelste tijd neer te zetten en werd in deze rubriek de kampioen.

 

Alle kampioenen proficiat met het behalen van deze mooie finale beker, jullie hebben er echt een mooie wedstrijd van weten te maken.

 

Alle rijders heel erg bedankt voor deze mooie en spannende wedstijd, we hopen jullie allemaal met evenveel zin volgend jaar weer te kunnen zien.

 

Alle sponsoren, vrijwilligers, organisatoren en medewerkers bedankt voor deze mooie dag.

 

Foto 1, Lisa KleinJan, 2, Theo Spit, 3 John Hoogvliet, 4, Jorg Habbe, 5, Marije Willemsen.

Klik hier voor foto's.