Sponsoren

 

Leden van de Koets’n Keerls winnen de Twente Cup wisselbeker!

 

Wat was het een mooie strijd. En wat werd er hard gereden… met hele verrassende resultaten, de finale van de Twente Cup 2018 / 2019.

 

Zaterdag 26 januari mochten wij als wedstrijd commissie de laatste dag- wedstrijd en de finale organiseren van de Twente Cup. Een 5 tal wedstrijden die meetellen voor deelname aan de afsluitende finale, gereden op zaterdag 26 januari om 20.00 uur. De spelregels zijn simpel, je moet 3 wedstrijden hebben meegedaan. De resultaten worden beloond met punten van 12 tot en met 0 punten. Wie het meest aantal punten heeft behaald plaatst zich voor de finale.

 

De 5de en laatste wedstrijd was dus in de manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden en begon met de aftrap van het Nederlands trekpaard. Zij deden alleen deze wedstrijd mee om te laten zien dat ook het Nederlands trekpaard wel door de hindernissen kan rijden en de kegels kan laten staan.

 

De echte wedstrijd werd gestart met de pony’s, gevolgd door de twee span pony’s, 1 span paard, 2 span paard en de vierspan pony en paard.

 

Het parcour werd dit jaar gebouwd door Richard Becker. Een mooi strak parcours met mogelijkheden om snel door de hindernissen te rijden en de kegels strak te nemen.

 

De uitslagen werden aan het eind van de wedstrijd bekend gemaakt en daarbij werden de finalisten uitgenodigd om zich klaar te maken voor deelname aan de finale.

 

Finalisten van onze vereniging: Raimond letteboer, Mark Weusthof, Anne Marie Evers, Alfons Engbers.

 

De spits werd afgeschoten door de 1 span pony’s jeugd. Lotte Letteboer mocht het opnemen tegen Stijn Jansen, met een tijd van 136,54 wist zij de finale te winnen.

 

Opgevolgd door de 1 span pony was Larissa Reints de snelste, met een tijd van 102,46 was ze sneller dan Heleen Vechterlo tijd: 106,66

 

Twee span pony was ook een rubriek met veel snelheid, hier was Jorn Elburg de snelste in de tijd van 103,74, gevolgd door Kai Kamphuis met een tijd van 109,60

 

Bij de paarden was het ook erg spannend, de finalisten lagen met de punten dicht bij elkaar, maar de overwinning ging naar Anne Marie Evers met een hele snelle tijd van 105,24 gevolgd door de winnaar van 2018 Henk Hans met een tijd van 108,92.

 

Twee span paarden was ook een race om te watertanden, Raymond Letteboer en Mark Weusthof en Alfons Engbers namen het tegen elkaar op. Uit eindelijk ging Raymond Letteboer met de snelste tijd door de finisch, 109,33 gevolgt door Mark Weusthof met een tijd van; 113,29.

 

Wat super dat je vader Raymond en dochter Lotte mag feliciteren als finalisten..

 

Tot slot wil ik namens de wedstrijd commissie alle deelnemers bedanken voor het rijden van een super mooie wedstrijd, met veel spanning en sensatie. Ik wil de vrijwilligers bedanken voor  hun inzet en meedenken. Ik wil de jury, speaker, rekenkamer parcoursbouwer en natuurlijk onze sponsoren heel erg bedanken.

 

Wij hopen jullie terug te zien tijdens de wedstrijden van de Twente Cup 2019 / 2020..

Klik hier voor foto's