Sponsoren

Wat was het weer een mooie dag, de 45ste Twenterit gereden in Enter. Rijders vanuit het land, hebben zich weer in de passende kleding gehesen om in Enter zo mooi en passend mogelijk voor de dag te komen. En dat is gelukt, want de jury was dik tevreden over de resultaten van de goed uitziende rijders,  gepoetste rijtuigen, paarden, pony’s en tuigen enz.

Na de ontvangst van de 46 rijders in Enter, werd door de voorzitter Jan Brandriet een hartelijk welkoms woord gesproken. Het vertrek voor de route van ongeveer 30 km door de omgeving van Enter werd gestart.  De jury,  begeleid door Brigitte Pouwels en Chantal Harink, werden naar de bestemde plekken begeleid om al het pracht en praal een cijfer te geven. Tijdens de rit zijn tussenstops gemaakt, om de paarden even rust te gunnen en publiek te laten genieten van de mooie aanspanningen.  Na de vrachtwagen truckerstocht voor gehandicapten,  kwamen de rijders het centrum binnen rijden, voor het defilé door de dorpsstraat van Enter. Iedere rijder werd door Erik Eshuis voorgesteld.  Hij vertelde iets over de authentieke rijtuigen,  het ras van het paard of pony, want daar is veel over te vertellen.

Na afloop van het defilé werden de prijswinnaars bekend gemaakt,  de beker met een bos bloemen, werd aangeboden door de voorzitters. Prijswinnaars van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten.  

De jaarlijkse publieksprijs ( Klompen uit Enter ) werd dit jaar door Ria en Jan Maathuis gewonnen. De dag uitslagen kunt u terug vinden op website; www.traditioneelgerij.nl.

Samen met de NVTG, de Koets’nKeerls en de winkeliersvereniging Enter is het gelukt om een mooie wedstrijd neer te zetten, goed georganiseerd en zonder tegenslagen. Organisatie bedankt.

Maar natuur willen we de rijders erg bedanken voor de  komst naar Enter en hopen jullie volgend jaar weer terug te zien in……???? tijdens de 46ste editie.

Er zijn erg veel foto’s gemaakt door Johan Oude Hergelink en Anne Marie Evers, fotograven bedankt.

Klik hier voor de 350 foto’s, veel plezier en bedankt allemaal voor deze mooie dag.

Anne Marie