Sponsoren

 

Beste liefhebbers van het authentieke gerij.

 

Op 22 april is er een mogelijkheid om een bezoek te brengen aan 2 verzamelaars in het westen van het land, namelijk aan Jan van Asperen, Oost-Kinderdijk 341 te  Alblasserdam en de Stalhouderij  Reedijk,  Lekdijk 17, 4235 VK te Tienhoven.

 

Jan van Asperen is vooral bekend om zijn boerenwagens, hij weet allerlei wetenswaardigheden over de oude, veelal Alblasserwaardse en gebeeldhouwde voertuigen te vertellen en heeft een verzameling van ongeveer 15 van deze wagens. Een historische boerenwagen is meestal open en ongeveerd, in tegenstelling tot een koets. Deze ouderwetse wagens hebben houten wagenraderen met een ijzeren band. Meer informatie over de boerenwagens van Van Asperen is te vinden op de website www.boerenwagens.nl.

 

Meer informatie over de boerenwagens van Van Asperen is te vinden op de website www.boerenwagens.nl.

 

 

 

 

 

 

Stalhouderij Reedijk heeft een brede verzameling van ongeveer 40 rijtuigen staan, zowel gerestaureerd als niet gerestaureerd, die hij grotendeels gebruikt voor de stalhouderij werkzaamheden, de verhuur maar ook voor de verkoop.

 

Meer informatie is te vinden op de volgende site: https://www.teunreedijk.nl/

 

Opgave graag voor 14 april bij:

 

·       De fam. Engbers    0541 661128

 

·       De fam. Maathuis  0541 661900

 

 

 

Wij worden zo rond 10.30 uur verwacht bij Van Asperen, waarna we zo rond 12.30 uur vertrekken naar Stalhouderij Reedijk. Eindtijd circa 16.00 uur.

 

Voor koffie e.d. wordt gezorgd, de lunch moet u zelf meenemen.

 

Iedereen zal zelf voor het vervoer moeten zorgen.