Sponsoren

  

KoetsnKeerlsmaken zich op voor de 24 editie van de

 

TUBBERGSEESCH-RIT”.

 

ZONDAG 30 JULI a.s. zal Tubbergen weer in het teken staan van paarden en rijtuigen.

 

Met  steunvan (Trivium Meulenbeltzorg) zal Tubbergen 30 juli weer bol staan van paarden en ratelende rijtuigwielen van leden van de Twentse rijtuig-en arrenslee vereniging deKoetsn-  Keerls. Veel zal er te zien zijn van vervoer middelen die door de adelen de land man gebruikt werden zoals paarden gerij om mee op bezoek te gaan, ter kerke te rijden, om mee te gaan trouwen, ter markt te gaan of ten doop. Uiteraard was de uitvoering vaak afhankelijk van de welstand van de eigenaar. Ook hing het ten nauwste samen met wat de streek aanvoertuigen bood. Toen defamilies op buiten plaatsen of in de steden een deel van hun rijtuigen afschaften en er een toen nog zeldzame automobiel voor in de plaats namen dachten we dat het tijdperk van het rijtuig voorgoed verdwenen was; het tegendeel blijkt inmiddels waar………….. In november 1969 werden de KoetsnKeerlsopgericht en in de jaren70 kwamen er in Nederland heel wat rijtuigverenigingen bij maar met gepaste trotmogen we stellen dat de KoetsnKeerlsuitgegroeid zijn tot de grootste menvereniging van Nederland.

 

 

 De Esch-rit, die dit jaar voor de 24e keer georganiseerd wordt, telt ook dit jaar weer mee voor het Nederlands Kampioenschap van de N.V.T.G. (Nederlandse Vereniging  Traditioneel Gerij) dat dit jaar op 9 september in Het Kralingsebos, van af en rond de terreinen van het CHIO te Rotterdam verreden zal gaan worden

Uiteraard is de Tubberger Eschrit een onderdeel van de Stichting Hippisch Tubbergen. (de opvolger van de Tubbergs Paardendagen.)

 

 Defilé

 Wie zich verdiept in oude reis verhalen van weleer wordt geconfronteerd met allerlei prachtige

 wetenswaardigheden: Veel anekdotes en verhalen zullen dan ook tijdens het defilé verteld worden door onze opperspreekstalmeester Erik Eshuis. Het defilé zal omstreeks 14:30 uur beginnen op het Raadhuisplein.

 

 

  Dagindeling en tijdschema:

 

8:30 tot 9:45 uur : Jurering van de rijtuigen op het  voorterrein van de Eeshof.

  

 10:00 uur: vertrek van de rijtuigen aan de sportlaan.

 

 11:15 uur: sherry stop in het weiland vlakbij  de kerk in Fleringen

 . 

 12:15 uur: Middag stop op het evenementen terrein in het midden van Albergen.

 

 14:30 uur: Defilé aan het Raadhuisplein in Tubbergen.

 

 

 

                                                                                                                                                 

 

 

 

Klik hier voor de flyer en hier voor het inschrijfformulier.