Sponsoren

 

Ben jij een menliefhebber in de leeftijd van 15 jaar of ouder? En vind je het leuk om het iets sjieker te doen? Dan helpen de Koets’n Keerls jou graag op weg!

 

Rijden met een oude koets saai? Verdiep je er maar ‘ns in en je ontdekt een wereld van technisch vernuft en fascinerend ambachtswerk! Wist je dat de luchtband al in 1845 was uitgevonden door de Brit Thompson, maar dat die band telkens lek raakte als gevolg van de slechte wegen in die tijd. En wist je dat de kogellager als nieuwigheid in rijtuigwielen was verwerkt, maar al even snel weer verdween omdat een kogellager meer weerstand geeft dan een ouderwetse as? Los van die techniek, geeft het rijden met een klassiek rijtuig een hele bijzondere sensatie, alleen al door de ratelende wielen of de hoogte van bijvoorbeeld een jachtbreak van waaraf je hoog over de paarden kijkt. Dat is stoer, als je het eenmaal hebt ervaren. Het is ook een kunst om dit spelletje met je paard te doen. Niet razendsnel, wel absoluut elegant. 

 

Een klassiek rijtuig is zeker niet alleen iets voor ‘oude mensen’, het is vooral iets voor iemand die van een beetje luxe of romantiek houdt: wat is er leuker om je eigen picknick mee aan boord mee te nemen en ergens in het park een kleedje uit te rollen.

 

Een beetje afhankelijk van wanneer jij kunt, nodigt deze Twentse vereniging je uit voor een zaterdagmiddag in september/oktober, om in een prachtige privéverzameling in Saasveld iets op te steken over klassieke rijtuigen en ‘hoe het heurt’ op de bok.

 

Dat kost je niets, en je hebt er evenmin een eigen paard of rijtuig voor nodig om deel te nemen. Want de Koets’n Keerls vinden het vooral belangrijk dat ze jou mogen laten kennismaken met de mooie tijd van vóór de auto.

 

En wanneer het je zo leuk lijkt om een paard of pony voor een romantisch of deftig rijtuig te spannen, dan helpen de Koets’n Keerls je graag verder.

 

Organisatoren namens de Koets’n Keerls zijn Chantal Harink, Henk ter Boo en de familie Engbers.

 

Opgave of meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.