Sponsoren

cabriolet.jpgDe cabriolet is te herkennen aan zijn uitwendige lijnen welke overeenkomen met de vormen van een schelp. De lederen kap vormt een harmonieuze combinatie met de bak. De lamoenbomen, die naar achteren doorlopen, zijn aan de voorzijde vaak fraai gebogen. Vaak werd het rijtuig voorzien van C-veren. Het voorschild was vaak sierlijk gebogen in overeenstemming met de lijnen van de bak en de kap.

Ook de cabriolet werd gebouwd in diverse uitvoeringen. Zo werd de cabriolet met een lage instap erg populair, de lage instap kon gerealiseerd worden door het rijtuig te voorzien van een as in U-vorm. Hierdoor moesten de lamoenbomen worden ingekort en aan het voorspatscherm worden bevestigd.
Vaak werd het rijtuig voorzien van C-veren en van een lederen kap.
Achterop de cabriolet, tussen de beide C- veren bevindt zich vaak een klein platform waarop een kleine knecht stond, die behoorde tot het huispersoneel en te herkennen was aan de kleding die hij droeg, namelijk een mouwvest met een voorstuk uit laken, met zwartwitte of zwartgele horizontale strepen.
Door deze smalle strepen kreeg de knecht de bijnaam: tiger. Zijn taak was voor het paard te gaan staan wanneer de aanspanning stil stond. Hoe kleiner de tijger, hoe groter het paard uitkwam en daarmee de rijkdom van zijn bezitter.