Sponsoren

Ook de recreatieve rijder komt bij de Koets´n Keerls ruimschoots aan zijn trekken. Gedurende het hele jaar door worden er in alle regio´s ritten georganiseerd en dat zijn opgeteld zo´n 35 ritten door heel Twente. Vanaf de eerste rit van het jaar, de Pookrit in Almelo zo half maart tot de afsluitende Hubertusrit de eerste zondag van november. Heeft u belangstelling om mee te rijden, kijk dan op het jaarprogramma voor de locatie en contact.

Hallo lezers van de site,

 

bij de redactie kwam van Miranda Bandt de vraag een stukje te schrijven over de herfsttintentoertocht van 20 oktober 2019. 

Deze toertocht werd uitgezet door Gerard Harink en de catering was voor Miranda bestemd. 

De tocht begon bij het bekende adres nl het Oelerschoolpad in de omgeving Oele. Op een zonnige dag een prachtige omgeving, maar op deze dag was de zon ver te zoeken en was de regen een onaangename verrassing. Maar dat was voor de 8 aanspanningen geen probleem, want er werd gewoon gestart, regen of geen regen we gaan.

We hadden nog een verrassing; Johan te Riet was jarig en vierde zijn verjaardag deze dag op de koets. Johan ook vanaf deze kant nog van Harte Proficiat. 

De middagstop was bij familie Wesselink, waar Johan een bruine borrel rond liet gaan, er werd nog even getoast op de jarige. 

Tegen 2 en had Miranda de eigen gebakken baklever in de pan. Heerlijk na zo'n natte rit.

Na nog even nagepraat te hebben met elkaar ging ieder weer huiswaards 

Miranda en Gerard bedankten ieder voor hun komst en hopen op een terug komst volgend jaar.

 

 

 

 

Zoals je weet is zaterdagavond de feestavond van het 50 jarig jubileum.

 

Gezien er een aantal leden zijn die naar de feestavond gaan en ook de Hubertusrit willen rijden, hebben we als bestuur besloten om niet zoals gewoonlijk om 12:00 uur bij elkaar te komen in de Tinkerhoeve maar om 13:00 uur.

 

Zo heeft iedereen wat meer tijd en kun je een uurtje langer blijven liggen.
Mochten er mensen zijn die zeggen dan wil ik ook wel naar de feestavond, die nu niet gaan omdat ze de Hubertusrit willen rijden, die kunnen zich nog tot en met  woensdag opgeven.
Hopelijk doen we je hier een plezier mee.

 

 

 

Foto's NK Authentiek garij zijn te zien via deze link: https://photos.app.goo.gl/55kqiP31c5ktchqD9

Foto's Aans as Aans zijn te zien via deze link: https://photos.app.goo.gl/JFEjQFV1rZ5BB3b17

De redactie heeft dit filmpje ontvangen van Martin Versteeg. Het is een koets'n rit uit 1990 bij PC Borsthuis in Hengelo. Martin heel erg bedankt voor het toesturen.

 

 

Dubbel klik op onderstaande link.

https://youtu.be/8uBwmnznzy0

 

 

 

 

Het was die dag prima paardenweer, fris en zonnig dus ideaal voor een ritje. Dit vanaf erve Maathuis en Rikhof.  Hier werden we verwelkomt door Coen Maathuis die als verkeersregelaar/ terreinmeester fungeerde, en iedereen keurig een plaats aanwees. Na de koffie met cake vertrokken we met 12 aanspanningen, waaronder zelfs heel mooie authentieke 2 wieler. We reden richting Manderveen en Mander door het mooie waterwingebied van Vitens. Hier zagen we zelfs nog een paar reeën lopen. Aangekomen op de pauzeplaats “erve het Hoepel” van de fam. Kempers, werden we ruim voorzien van worst en kaas, en het nodige nat om dit alles weg te spoelen.  Hierna vervolgden we de rit weer richting Langeveen. Marco had een mooie route uitgezet van ongeveer 20 kilometer.   Bij terugkomst stonden de dames al druk baklever en bloodkookn te bakken. Het smaakte heerlijk, en iedereen bleef nog geruime tijd napraten. Kortom, een super gezellige dag.     

Klik hier voor de foto's die tijdens de rit zijn gemaakt.