Sponsoren

 Ondanks dat het de dag er voor bewolkt en miezerig was begon 3 juni zonnig. Er was al vroeg bedrijvigheid bij de familie Lescher. De vroege ochtendrit staat op het programma. Met 6 aanspanningen ging de tocht via Harbrinkhoek richting het Hondeven. Onderweg werden we belaagd door hordes met dazen, dus links en rechts kwamen de spuutbussen met vliegenspray voor de dag. Maar dat maakte de rit zeker niet minder mooi. De vroege morgen met haar magere zonnetje warmde de omgeving al mooi op. Op die momenten waan je jezelf midden in de prachtige natuur. De vogels fluiten, prachtige boeren huizen en dat alles onder het geklik van de paardenhoeven. Vanaf het Hondeven werd de Almeloseweg overgestoken richting het Geziet bij Albergen. Om later bij de Klösseweg in Harbrinkhoek weer uit te komen.

De weg werd overgestoken richting de voormalige camping Pooksbelten waarna de nieuwe wijk Almelo Noord-Oost werd aangedaan.

Daar stond de catering voor ons klaar, een heerlijke versnapering en natuurlijk wat te drinken. Na de pauze werd de tocht vervolgd door Noord-Oost waar wij ons konden vergapen aan prachtige nieuwbouw.

De route vervolgde over de Schelfhorst waarna een prachtige afsluiting volgde door de weiteman waar inmiddels vele eiken werden bevolkt door de eikenprocessierups.

Bij aankomst bij erve Lescher stond er een overdaad aan heerlijke broodjes omelet gereed. Kortom, weer een prachtige en goed verzorgde tocht door een prachtig stukje van Twente.

 

Met vriendelijke groet,

Eddie Schoneveld

 

Klik hier voor de mooie foto's